Big Green Egg Medium van Kamado Express: zoveel meer dan alleen een barbecue!

Big Green Egg Medium van Kamado Express

Ik heb een Big Green Egg Medium van Kamado Express gekocht en ik ben hier als barbecue-liefhebber natuurlijk heel blij mee! Hij ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens enorm handig in gebruik. Iedere zomer haal ik dit groene ei weer tevoorschijn om in het zonnetje de heerlijkste maaltijden te bereiden.

Het ontstaan van het groene ei

De Big Green Egg is gebaseerd op de kamado, een kleioven die al meer dan 3000 jaar veelvuldig in Azië wordt gebruikt. Deze kleioven trok de aandacht van Amerikanen tijdens de Tweede Wereldoorlog in Japan, dus besloten zij om deze mee terug naar de Verenigde Staten te nemen. Hier werd de kamado als barbecue gebruikt, maar helaas was de barbecue door de klei enorm zwaar en breekbaar en bovendien kon het materiaal ook slecht tegen te hoge temperaturen. Dit probleem werd dankzij NASA verholpen, want hier werd veel onderzoek gedaan naar keramiek, wat hittebestendig en lichtgewicht zou moeten zijn. Zodoende ontstond de Big Green Egg zoals we hem nu kennen: een hittebestendige en lichtgewicht barbecue van keramiek, in de vorm van een ei!

Big Green Egg Medium van Kamado Express

Niet alleen om te barbecuen

Met de Big Green Egg kun je niet alleen barbecueën, maar ook bakken, stomen, roken en zelfs als slowcooker en pizzaoven gebruiken. Met dit groene ei heb je dus eigenlijk een complete keuken in je tuin en dat is natuurlijk heel handig als je ‘s zomers een feestje geeft. Je kunt dan niet alleen vlees klaarmaken op de barbecue, maar ook zelfgemaakte pizza’s bakken en gerookte vis voorschotelen. De temperatuur kun je tot zeer nauwkeurig afstellen, van 70 graden tot 375 graden Celsius. Dit betekent dus dat je bijvoorbeeld langzaam vlees kunt garen of juist biefstukjes op hoge temperatuur kunt dichtschroeien. Loopt het water bij jou nu ook in de mond? Bestel dan snel de Big Green Egg Medium van Kamado Express!