De ideale overkappingen voor jouw tuin

Verasol.nl

Heb jij een mooie tuin achter je huis? Dan wil je waarschijnlijk niets liever dan zoveel mogelijk tijd er in doorbrengen. Helaas hebben we in ons land te maken met onvoorspelbare weersomstandigheden. Om daar bescherming tegen te bieden, kun je een terrasoverkapping aanschaffen van Verasol.nl. Je hebt overkappingen voor in je tuin in verschillende vormen:

  • de pergola 
  • een tuinkamer
  • de terrasoverkapping van aluminium, hout of een combinatie ervan
  • screens die je plaatst op een frame
Zonnewering

Dit zijn de meest voorkomende overkappingen voor in je tuin. Je kunt natuurlijk ook een parasol aanschaffen maar vaak bedek je hier slechts een deel van je tuin mee. Bovendien komt de zon er onderdoor wanneer je aan het einde van de dag lage zon in je tuin hebt. Dan heb je alsnog niets aan de parasol.

Wat te doen bij lage zon

Elke terrasoverkapping heeft voor- en nadelen. Heb je echter vooral bescherming nodig tegen lage zon, dan moet je kijken naar zonweringen en waarschijnlijk in de vorm van screens. Heb je echter vooral bescherming nodig tegen regen, dan is een terrasoverkapping, tuinkamer of pergola een goede oplossing. Deze beschermen je tegen regen, al zul je merken dat een pergola minder effectief is dan een volledige tuinkamer.

Uitbouw

Tuinkamers

De tuinkamer is als het ware een extra ruimte die je bevestigt aan de gevel van je huis. Vaak is deze bevestigd aan de kant van de woonkamer, zodat de twee ruimtes in elkaar opgaan. Zo kun je in de zomer je woonkamer een stukje naar buiten halen, maar in de winter ook je tuinkamer gebruiken om je binnenruimte te vergroten.