De soorten laarzen die altijd de moeite waard zijn om in te investeren.

Net zoals je nooit genoeg witte T-shirts kunt hebben, kun je nooit genoeg laarzen hebben. Maar voordat je je herfst-/wintergarderobe opfrist met nieuwe schoenen, controleer je stijlen. Heb je alle klassieke silhouetten? Hiermee bedoelen we het soorten boots dat de tand des tijds doorstaat. Chelsea boots voldoen aan deze criteria, net als je regenlaarzen en zelfs je nieuwe designer enkellaarsjes.

Het maakt niet uit of deze boots een make-over hebben gekregen in trendy kleuren of verschillende texturen – je kunt nog steeds zien dat het klassiekers zijn aan de vorm en algehele pasvorm. Maar als je niet zeker weet welke soorten boots je nodig hebt of er zelfs maar bent? We hebben een korte, verteerbare lijst van te bezitten (of te proberen – geen groepsdruk hier) voor de boeg.

Deze klassieke boots zijn verkrijgbaar in alle hakhoogtes en teenvormen, maar het meest opvallende kenmerk van een Chelsea-laars zijn de zwarte elastische zijpanelen. De schoenen hebben vaak een lipje aan de achterkant van de laars, waardoor je ze makkelijker aan kunt trekken. Leuk weetje: de eerste van deze stijl werd gemaakt door J. Sparkes-Hall voor koningin Victoria in 1851 omdat ze een paar boots zonder veters wilde, hoewel de Chelsea-boots zoals we ze nu kennen pas populair werden in de jaren ’50. Jaren ’50 en ’60. Ze werden in het Verenigd Koninkrijk als trendy en “mod” beschouwd toen ze voor het eerst uitkwamen, en na verloop van tijd werden ze een tijdloos kledingstuk voor zowel mannen als vrouwen.

De legergevechtslaars is oorspronkelijk ontworpen om door soldaten in de strijd te worden gedragen, zoals de naam al doet vermoeden. Hoewel de stijl vandaag de dag nog steeds wordt gedragen door leden van het leger (soldaten krijgen upgrades in de ontwerpen), hebben burgers de neiging om meer mode dan functie te zoeken (ik draag persoonlijk meestal mijn gevechtslaarzen van en naar kantoor). Modieuze gevechtslaarzen hebben nog steeds dezelfde originele legerelementen, zoals een ronde neus, veters, een dikke zool en een hoge kraag. Maar de ontwerpen zijn flexibeler, verkrijgbaar in verschillende texturen, van faux krokodil tot glad leer, en in elke denkbare kleur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *