Een eigen onderneming starten anno 2020

Tegenwoordig is social media niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, maar ook niet uit het leven van bedrijven. Van filmpjes tot foto’s of actieve interactie met het publiek, social media zorgt ervoor dat bedrijven dichterbij de klant staan en makkelijker nieuwe klanten werven. Met de functies van platformen als Instagram en Facebook komen vele nieuwe kansen kijken: het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om ondernemer te zijn!

Kijk niet een 20 jaar terug in de tijd en je ziet dat nieuwe ondernemers in het verleden bakken vol geld moesten uitgeven aan advertenties en veel fysiek onderweg moesten zijn om klanten te bereiken. Maar hoe begin je het avontuur op social media?

  • Blijf relevant voor jouw doelgroep, onderzoek je doelgroep dus gronding!
  • Kies op basis van je onderzoek de juiste platform
  • Social Media is geen eenrichtingsverkeer – sta open voor gesprekken
  • Blijf altijd actief – social media slaapt nooit

Het starten van een social media account en het onderhouden ervan is een taak, maar achter de schermen is helaas ook administratie belangrijk – veel beginnende ondernemers onderschatten het belang van verzekeringen, financiële plannen en accounting. Wij raden alle nieuwe ondernemers aan een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten of een aansprakelijkheidsverzekering zzp. Deze verzekeringen dekken de aansprakelijkheid voor schade aan zaken of de personen door u of de door u geleverde goederen. Er kan namelijk schade ontstaan tijdens het uitvoeren van een opdracht van een klant, fysiek of digitaal! Dit kan variëren van kleine schades tot een schade van wel tienduizenden euro’s. Al helemaal als beginnende zzp’er is dit niet waar de portemonnee op zit te wachten!