Een frisse wijn

witte wijn

Rode wijn dankt de kleur aan de schil van de druif, witte wijn wordt vervaardigd uit het sap van de druiven. De druiven die gebruikt worden moeten wel helemaal zuiver zijn, schillen, steeltjes en pitten mogen niet aanwezig zijn. Zitten deze er wel in dan zou dit het proces volledig belemmeren. Het sap wat wordt gebruikt bevat namelijk bijna geen kleurstoffen, de wijn zal na het maken eerst helemaal blank zijn. De wijn kan ook gemaakt worden van blauwe druiven, dit noemt men ook wel blanc de blancs. De uiteindelijke kleur van de wijn komt tot stand door de gebruikte druif en de leeftijd van de druif. Wordt witte wijn ouder dan kan de kleur sterk veranderen, lichtgeel, donkergeel, tot oranje en zelfs bruin. Natuurlijk verandert ook de smaak van de wijn naarmate deze ouder wordt. 

witte wijn

Welke wijn past bij jou?

Over de smaak van witte wijn kunnen we kort zijn, dit is een geheel persoonlijke keuze. Maar aan de andere kant zijn de smaken van wijn wel te onderscheiden, je kent vast wel de term een droge wijn die veel wordt gebruikt. Dit houdt in dat in dat er weinig restsuikers in zitten, goede voorbeelden van deze wijnen zijn Muscadet wijnen Touraine. Een licht zoete of halfdroge wijn bevat nog wel restsuikers. Deze wijnen worden meer gedronken als de droge wijnen die in de regelmaat nogal zuur over kunnen komen. Een redelijk aantal mensen is wel bekend met de druiven die worden gebruikt voor de witte wijn. De meest bekende zijn de Chardonnay en Sauvignon Blanc. Ook de druiven uit Zuid Afrika worden gebruikt voor het maken van wijn. Je zult merken dat hoe meer je varieert hoe herkenbaarder de wijnen worden. Probeer eens verschillende wijnen te herkennen met een wijnproeverij, dit is een leuke leerzame ervaring voor de beginnende wijndrinker.

witte wijn

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*