Een schutting laten plaatsen in Breda: dit moet je weten

Schutting laten plaatsen Breda

Elke gemeente heeft regels over wat wel en niet mag. Wil je een schutting laten plaatsen in Breda? Dan moet je een paar dingen weten:

  • Elke gemeente heeft een algemene plaatselijke verordening
  • in deze APV staan regels over tuinaanleg en schuttingen
  • in de APV van Breda staat dat er een maximale hoogte is voor schuttingen

Regels over schuttingen

Schutting laten plaatsen Breda

Natuurlijk kun je niet altijd op de hoogte zijn van alle gemeenteregels in je stad. Gelukkig zijn specialisten dat wel. Ga jij dus een schutting laten plaatsen in Breda? Kies dan een goede hovenier uit die op de hoogte is van wat wel en niet mag in je gemeente. 

Een hovenier met ervaring kan je alles vertellen over wat wel en niet mag met betrekking tot je schutting. Maar hij of zij kan je ook vertellen hoe je een tuin mooi kunt ontwerpen. Met aan een schutting kom je er natuurlijk niet.

Ontwerp en aanleg

Wanneer je een besluit hebt genomen over de schutting, dan komt nog de rest van de tuin. Sterker nog: je kunt beter eerst je tuin ontwerpen en er dan een schutting bijzoeken. Een tuin inrichten kun je helemaal zelf doen, maar je kunt het ook overlaten aan een deskundige. Hoveniersbedrijven kunnen je complete tuin ontwerpen op basis van jouw wensen. Het is namelijk nogal een vak apart. Want wil je veel groen, of juist bestrating? En hoe hoog ligt je tuin? Als je tuin hoger ligt dan je woning dan moet je rekening houden met waterafvoer. Je wil niet dat je huis volloopt bij een hevige regenbui. 

Schutting laten plaatsen Breda

Onderhoud

Een hoveniersbedrijf kan niet alleen die mooie ontworpen tuin en schutting voor je aanleggen, ze kunnen ook het onderhoud regelen. Zit je graag in een mooie tuin maar wil je er niet te veel werk aan hebben? Dan kan een hovenier je helpen.