Een trap bekleden met kosten op een rijtje

Trap bekleden kosten

Dus je wil je trap bekleden zonder hoge kosten? Logisch, we willen allemaal wel eens geld besparen. Het is bovendien een makkelijke manier om te besparen want een trap kan er ook al heel mooi uitzien met relatief goedkoop materiaal. 

Een aantal materialen om uit te kiezen zijn:

  • hout
  • laminaat
  • pvc
  • vinyl 
  • tapijt
Moderne uitstraling

Kwestie van smaak

Welk materiaal je gebruikt is oprecht een kwestie van smaak. Het is wel altijd goed om rekening te houden met wat je belangrijk vindt: wil je goedkoper uit zijn? Dan is hout geen goede optie want parket en laminaat is duur. In dit geval kun je beter kiezen voor stof of vinyl: dat  zijn relatief betaalbare opties. Daarnaast spelen er natuurlijk nog meer zaken mee.

Wie gaat het neerleggen?

Ga je zelf de trap bekleden? Houd er dan rekening mee dat niet elk materiaal even makkelijk te leggen is. Hout is aanzienlijk lastiger dan tapijt omdat je het precies op maat moet snijden. Laat je een professional de trap bekleden? Dan is er geen probleem. Zij zijn gewend met elk soort materiaal te werken. 

Professioneel

Schoonmaken

Herken je dit? Je hebt kinderen in huis en wanneer ze thuiskomen, laten ze al hun spullen uit hun handen vallen en rennen ze de trap op. De hele trap is nu weer smerig terwijl je gisteren nog hebt schoongemaakt. Zonde, toch? In dat geval kun je het beste kiezen voor een trap die makkelijk schoon te maken is. Vinyl is bijvoorbeeld in een handomdraai schoon te vegen.