Groen rijden: van trend naar gewoonte

Een benzine auto heeft gemiddeld een CO2 uitstoot van wel 170 gram per kilometer, daartegenover heeft een elektrische auto 0 gram per kilometer. Dit betekent dus dat wanneer je overstapt van benzine naar elektrisch, je 100% minder CO2 uitstoot. Een elektrische auto gebruikt 85% grijze stroom en 100% groene stroom.

Benzineauto’s gaan snel verdwijnen, binnen de kortste keren worden ze zelfs helemaal niet meer gemaakt aangezien veel landen plannen hebben gemaakt om hun bevolking zo groen mogelijk te laten rijden. Autofabrikanten spelen hierbij een verstekende rol, zo maakte bijvoorbeeld Volvo dit jaar bekend dat ze van plan zijn alleen nog maar auto’s te maken met een elektro- en verbrandingsmotor. Het merk maakte bekend dat ze voor 2025 meer dan 25 groene modellen op te markt brengen!

Ook Oranje graat Groen en jij kan meedoen!

Momenteel telt Nederland meer dan 100.000 elektrische auto’s, en wordt er op Noorwegen na nergens zoveel elektrisch gereden in Europa. Daardoor schieten de laadpunten ook steeds meer en vaker uit onze grond! In 2017 telden we ongeveer 14.000 laadpalen, en nu inmiddels al 48.000! Helaas zijn er nog veel mensen er van overtuigd dat een elektrische auto minder lekker rijdt dan een benzine auto, maar dit is simpelweg niet waar! Het verschil zit hem in twee punten:  je rijdt in een elektrische auto een stuk stiller en je hoeft niet meer te schakelen. En heel eerlijk, waarom zou je nog benzine rijden als je per kilometer een stuk goedkoper uit bent? Waar 100 kilometer rijden op benzine ongeveer 11,50 euro kost, is het met groene stroom ongeveer 3,50 euro!

Vraag je stroomleverancier voor meer info en doe mee!