Het kiezen van een zorgverzekering

Over een paar dagen begint de maand december en dit is de enige maand van het jaar waarin je jouw huidige zorgverzekering kan stopzeggen om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Wanneer je namelijk voor 31 december je huidige zorgverzekering stopt, kan je tot en met 31 januari jezelf inschrijven bij een nieuwe zorgverzekeraar. Veel mensen blijven jarenlang bij hun huidige zorgverzekeraar, maar is dit wel handig?

Verdiep je in de zorgverzekeraars

Een lange periode bij dezelfde zorgverzekeraar zorgt voor vertrouwen en tevredenheid. Echter kan je het komende jaar misschien heel veel geld besparen door een andere zorgverzekering te kiezen. Zorgverzekeraars passen jaarlijks hun aanbod en prijzen aan. Hierdoor weet je niet altijd van tevoren of de zorgverzekeraar volgens jaar ook nog goed bij je past.

Persoonlijke wensen

Iedereen weet wel dat de basisverzekering verplicht is. Deze verzekering dekt echter alleen de noodzakelijke zorgkosten. Je kan er ook nog voor kiezen om een aanvullende zorgverzekering te nemen. Deze dekt de extra zorgkosten die je wilt dekken. Moet je bijvoorbeeld vaak naar de tandarts? Dan kan het handig zijn om je tandartskosten te laten verzekeren, zodat je veel geld per jaar bespaard.

Zorgverzekering kiezen

Maar hoe kan je nou snel en makkelijk de juiste zorgverzekering kiezen? Eigenlijk is het heel simpel! Zet eerst je persoonlijke wensen op een rijtje en kijk vervolgens naar de mogelijkheden die er zijn. Dit kan je eenvoudig doen op een vergelijkingssite online. Let hierbij wel op dat de verzekeraar het ziekenhuis bij jou in de buurt dekt.

Wees niet te laat en kijk nu nog of jouw verzekering wel zo goed bij je past!