Het zoeken van verschillende soorten tennisballen

soorten tennisballen

Het zoeken van de juiste soorten tennisballen. Dit is iets wat veel tennissers willen doen, omdat ze op deze manier goed kunnen oefenen voor wedstrijden of in het algemeen gewoon lekker kunnen tennissen. Daarom is het handig om te weten wat nou goed voor jou is. Een bedrijf die dit eenvoudig kan uitleggen is RacketsBespannen.

De verschillende tennisballen

soorten tennisballen

RacketsBespannen is een bedrijf die al veel jaren in de tenniswereld zit en hierdoor veel weet over soorten tennisballen en de verschillen hiervan. Dit bedrijf heeft ook al veel gewerkt met deze tennisballen en weet goed wat de plus- en minpunten van de verschillende tennisballen zijn. Dit zijn de tennisballen die allemaal verkrijgbaar zijn in de wereld:

  • Gasgevulde tennisballen,

Tennisballen die van de binnenkant gevuld zijn met gas. Dit is een populaire soort tennisbal omdat deze zeer goed stuitert. Het nadeel is dat ze wat minder lang meegaan.

  • Drukloze tennisballen,

Tennisballen die een zogenaamde “volledige bal” zijn. Hierdoor heeft het een mindere stuiter wering, maar hebben hierdoor een betere levensduur en kan je deze beter kopen als je langer wilt omgaan met tennisballen.

  • Stage tennisballen,

Tennisballen echt gemaakt voor kinderen. Deze stuiteren minder hard waardoor kinderen meer tijd hebben om te reageren. 

  • Tennisballen groen,

Een wat zachtere tennisbal als de normale, ook bedoeld voor kinderen tussen de 10 en de 12.

  • Tennisballen oranje,

Een nog lichtere tennisbal die bedoeld is om tennissen echt vertrouwd te maken bij kinderen.

soorten tennisballen

Je kan dus zien dat RacketsBespannen echt veel verstand heeft over tennis en de soort ballen hiervan. Door deze informatie kan jij ook snel te weten komen wat voor tennisballen je moet gaan kopen voor jezelf of je kind.