Hoe je motiveert blijft tijdens het afvallen

Er zijn zoveel diëten op de wereld die je kunt volgen en ze allemaal beloven hetzelfde, namelijk dat je snel gaat afvallen. Meestal is dit echter niet zo gemakkelijk als dat het lijkt in de reclame. Een snel dieet heeft vaak als gevolg dat je terug valt op je slechte gewoonten. Het zou dus veel beter zijn om op lange termijn te werken, maar dat lijkt natuurlijk minder leuk dan even snel binnen een maand af te vallen. Hieronder hebben we enkele tips verzameld die je kunt volgen, zodat ook jij van afvallen een langetermijndoel kunt maken.

Je doel

Het is belangrijk om vanaf het begin een goed behaalbaar doel te hebben. Dit betekent ook dat het een duurzaam doel is. Het moet dus niet alleen haalbaar zijn, maar ook realistisch voor jezelf. Heb je bijvoorbeeld niet de tijd om elke dag te sporten of gezond te koken? Dan is het niet realistisch om snel even af te vallen. Zet het eind doel dat je wilt bereiken en zet er enkele tussendoels tussen. Als je ziet dat je minder tijd nodig hebt om je einddoel te bereiken kun je deze nog altijd veranderen. Het is beter om het goed te doen dan snel, zo voorkom je ook dat je snel terugvalt op slechte gewoontes.

Wat is je waarom?

Net zo belangrijk als het doel is het waarom. Waarom wil je afvallen? Dit is vaak iets wat je heel motiveert. Het heeft je aangezet om iets te veranderen en is dus belangrijk. Schrijf het op en hang het ergens waar je het elke dag ziet. Zo vergeet je niet waarom je bezig bent en blijf je altijd motiveert. Hang bijvoorbeeld een papiertje met je ‘waarom’ boven je snoep kast. Zo ga je zeker minder snoep pakken.

Personal trainer

Een personal trainer is iemand die je continu begeleidt en je op het juiste spoor helpt. Zo kun je bij een personal trainer in Delft terecht waar ze je ook coachen over je voeding. Ze houden je motiveert en leggen je perfect uit hoe je welke oefening moet doen. Het kan namelijk veel worden als je naast je job nog moet uit zoeken hoe je het best afvalt. Een personal trainer is specialiseert en weet precies wat je nodig hebt. Ben je hierin geïnteresseerd kun je zeker is een kijkje nemen bij personal trainer Delft.