Zo hou je muggen buiten de deur

Heb jij de muggen alweer gespot? Het wordt weer de tijd van het jaar dus zorg dat je voorbereid bent. Deze kleine beestjes kunnen ontzettend vervelend zijn en dat heb je misschien al gemerkt aan het geluid dat ze met zich mee brengen. Om ervoor te zorgen dat je muggen buiten de deur houdt, zijn er een aantal trucjes die je in kan zetten. 

Kattenkruid 

Misschien niet het eerste waar je aan zal denken, maar wel enorm effectief. Kattenkruid is namelijk ontzettend effectief en het is zelfs uit onderzoek gebleken dat het tien keer effectiever is dan Deet. Kattenkruid is een plant die in huis kan plaatsen of je kunt kattenkruid olie kopen. 

Horren

Een hor kun je plaatsen voor het raam of voor een deur. Een hordeur wordt ingezet als gaas om muggen buiten de deur te houden en lucht naar binnen te laten. Voor als je op zoek bent naar een hordeur in Harderwijk, kijk dan bij Monsol!

Munt

Deze kleine beestjes zijn gek op sterke geuren als parfum, douchegel, body crèmes of andere geurtjes. Echter houden muggen niet van munt. Dit is dus perfect om in te zetten om muggen te verjagen. Heb je zelf veel last van muggen in de nacht? Dan kun je ook wat munt op je armen en benen wrijven. 

Alcohol zorgt voor muggen 

Door het innemen van alcohol ben je voor muggen aantrekkelijker om bloed bij af te nemen. Op het moment dat jij namelijk alcohol neemt, stijgt jouw lichaamstemperatuur en zorg je ervoor dat muggen het liefst naar jou toe komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *