Ik heb een gokprobleem! Wat doe ik?

Wat kun je doen als je weet dat je een gokprobleem hebt? Vaak zeggen mensen tijdens de jaarwisseling: Dit jaar zal het anders zijn. Dat komt door die tijd van het jaar, de feestdagen.

Als je net als ik bent, ben je waarschijnlijk al begonnen om jezelf te vertellen, “dit jaar zal het anders zijn!” De geesten van de voorbije vakantie verschrikkingen bespotting je terwijl je gelofte dat je dit jaar zult lukken om die perfecte vakantie te hebben die je altijd hebt gedacht. Dus je begint dezelfde beloften aan jezelf te doen die je elk jaar eerder hebt gemaakt…

“Dit jaar zal ik naar de meest verrukkelijke feest gaan en foto’s maken van mijn familie die rond de tafel zijn verzameld, zoals een Norman Rockwell-schilderij.”

“Dit jaar zal ik niet bezwijken voor het commercialisme, de spanning, de last minute uitgaven, de irritatie van ontevreden shoppers, noch de dwaze gedachte dat iemand ooit echt zo blij is als ze lijken op sociale media!”

“Want dit jaar zal het anders zijn….”

Velen hebben gezegd dat die woorden over de feestdagen, tijd en tijd weer, alleen te ontdekken als de rest van ons dat er echt niet zoiets als “perfect”.

Op dezelfde manier hebben velen zichzelf beloofd dat “… Deze keer zal ik mijn gokken beheersen “, alleen om zichzelf te vinden weer niet in staat om weg te lopen.

Weet gewoon dat je niet alleen bent. Een gokverslaving is een echt probleem dat met een goede behandeling in een afkickkliniek verwerkt kan worden. Dus twijfel niet om de eerste stap te nemen naar een beter leven dit nieuwe jaar. Met behulp van professionele mensen ben ook jij instaat om een beter leven te leiden. Deze mensen hebben kennis van methodes en behandelen niet alleen de verslaving maar ook het probleem waar de verslaving is ontstaan. Daarnaast zorgt een nazorg programma met veel persoonlijke begeleiding er ook voor dat een terugval tot het minimale gehouden zal worden (Bron: www.connection-sggz.nl ).