Kniekousen voor mannen

Het zal menigeen in eerste instantie vreemd in de oren klinken, maar kniekousen voor mannen zijn eigenlijk een heel slimme oplossing. Van oudsher (en volgens etiquette) is het niet oké dat het kuitvlees zichtbaar wordt wanneer de broek omhoog kruipt bij bijvoorbeeld zitten.

Daar hadden ze vroeger sokophouders voor, jarretels voor de man, gebonden om de kuit. Gelukkig is dat allemaal niet meer nodig, want we hebben nu heel mooie kniekousen voor mannen die hetzelfde effect bereiken zonder gedoe.

Hoezo kniekousen

Kniekousen komen net onder de knie en niet erover. De kousen houden de kuiten warm in koude dagen en zorgen ervoor dat er geen blote huid te zien is als je gaat zitten. Zonder gene kun je de benen over elkaar slaan. En dat is fijn.

Tip: https://www.hemdvoorhem.nl/kniekousen-heren

Lekker zitten

Net als bij zoveel sokken en kousen is er het risico van afzakken. Dat is bij gewone sokken al bijzonder vervelend, maar bij kniekousen nog meer. Dan is er nog het probleem van knellen. De kousen zitten heel lekker, maar na een tijdje gaan ze zeer doen aan de randen en aan het eind van de dag zit er een nare rode striem. Dat is allemaal te voorkomen en het is dan ook de kunst om een paar goede kniekousen uit te zoeken.

Om dit te voorkomen is het materiaal heel belangrijk. De stoffen waarvan de sokken gemaakt zijn, zorgen ervoor dat de pasvorm van de kniekousen goed is. Het is belangrijk om uit te vogelen wat bij je past. Daarbij is het ook van belang om te kijken hoe je met de kousen moet omgaan.

Uitgelicht: https://www.hemdvoorhem.nl/falke-heren-kniekousen

Sommige kousen mogen niet in de wasmachine om de pasvorm te behouden. Dat is wel een dingetje als je graag kniekousen draagt, maar geen tijd hebt om handwasjes te doen. Kijk dus voor aankoop naar de wasvoorschriften zodat je op dat punt niet voor verrassingen komt te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *