Onderdelen & accessoires kopen voor de boot: welke heeft u nodig?

Drinkwaterpomp kopen

Iedereen die een eigen boot heeft, en zeker als u een jacht hebt waarmee u meerdere dagen op reis gaat, weet hoe belangrijk het is om de juiste accessoires, onderdelen en hulpmiddelen mee te nemen tijdens een vaartocht. Aan boord moet u fatsoenlijk kunnen recreëren, maar ook moet het veilig zijn. Welke spullen dient u sowieso mee te nemen tijdens een zeiltocht of een vakantie met uw jacht?

Drinkwaterpomp kopen

Een drinkwaterpomp voor meer comfort

Als u geregeld lange afstanden met uw jacht maakt of met uw boot op vakantie gaat, is een drinkwaterpomp kopen. Een drinkwaterpomp kopen en installeren betekent dat u tijdens vaartochten altijd over vers water beschikt, dat drinkbaar is. U kunt zelf kiezen voor een of meerdere tappunten. Ideaal, want het drinkwater wat u zo kunt oppompen kunt u ook gebruiken om thee of koffie te zetten en om te koken aan boord!

Veiligheidsvesten, reddingsboeien & andere veiligheidsmiddelen

Schippers die het varen serieus nemen en tijdens hun tochten geen risico willen lopen, doen er goed aan om te zorgen voor voldoende veiligheidsmaterialen aan boord. Onmisbaar zijn bijvoorbeeld veiligheidsvesten, een of meer reddingsboeien, een kleine brandblusser (van minimaal 2 kg.), een dodemansknoop en uiteraard een EHBO-koffer. Verder is het verstandig om te zorgen dat u zowel vaste verlichting aan boord hebt, als losse zaklampen. Gaat u met uw boot het IJsselmeer, de Waddenzee of de Noordzee op? Zorg dan ook voor fakkels of vuurpijlen, waarmee u de aandacht kunt trekken van andere schippers of de kustwacht in noodsituaties. Ook een scheepsradio mag dan niet ontbreken!

Koelkast & opbergruimte voor eten en drinken

Op een boot die meerdere dagen achter elkaar in gebruik is, hoort natuurlijk ook een (kleine) koelkast aanwezig te zijn. Hierin kunt u drinken en etenswaren die koel moeten blijven bewaren. Uiteraard kunt u op een jacht, zeilboot of en kajuitschip evenmin zonder voldoende opbergruimte. Hierin bewaart u uw etensvoorraden, extra kleding, theedoeken, touw, spelletjes, en alles wat u maar nodig hebt om enkele dagen uit varen te gaan!

We noemen hier slechts de belangrijkste spullen die u mee moet nemen. Vergeet niet om ook extra motorolie, brandstoffen, borden en bestek, schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten mee te nemen, zodat u comfortabel van de pleziervaart kunt genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *