Remklauwen zijn essentiële onderdelen met betrekking tot veilig rijden

Auto rijden

Praktisch alle auto’s hebben tegenwoordig schijfremmen voor en bijna de meeste modellen daarvan hebben ze ook achter. De remklauwen maakt deel uit van het remsysteem. Wanneer er druk uitgeoefend wordt op het rempedaal, stroomt via de hoofdcilinder remvloeistof naar de remklauwen. Vervolgens wordt er druk uitgeoefend door de remvloeistof op de zuiger in de remklauw, deze duwt de remblokken tegen de remschijven om de auto af te remmen. Dit belangrijke onderdeel kan vervuild, roestig worden en remvloeistof gaan lekken.

Remklauwen

Ze nemen veel warmte in zich op, wat wordt opgewekt door het remsysteem. Na enige tijd kan deze warmte de afdichtingen doen verteren of verzwakken. Symptomen dat we ze moeten vervangen zijn: Abnormaal piepend geluid bij het remmen, de auto trekt naar links of naar rechts tijdens het remmen, geen weerstand op het rempedaal(tot de bodem intrapbaar) of ze lekken remvloeistof.

Het is veiliger ze te vervangen of te laten vervangen.

Remklauwen zijn niet direct aan vervanging toe zodra ze de eerste keer worden gelost. Maar na ongeveer 120.000 km of naar gelang het aantal jaren van trouwe dienst, gemiddeld zeven tot tien jaar, zullen de rubberen afdichtingen gaan verharden en verouderen. Hiermee neemt het gevaar van kleven en lekken toe. Na verloop van tijd worden de zuigerafdichtingen stug en verliezen hun elasticiteit. De door corrosie aangetaste zuigerboringen of zuigers kunnen de afdichting sneller doen slijten.

Auto rijden

Wanneer de zuigers terug in de remklauw geduwd worden tijdens het plaatsen van nieuwe remblokjes, dwingen we de zuigerafdichting over delen te schapen die ruw van de corrosie zijn. Mocht er nog geen remolie lekkage zijn, dan zit het er wel aan te komen. Het vervangen van remklauwen gebeurt meestal per paar, vooral als er veel kilometers op het voertuig staat. Dit om een mismatch te voorkomen, wat ongelijkmatig remmen zou kunnen veroorzaken. Wij van autopartsonline.nl zijn leverancier van complete remsystemen en onderdelen. Bezoek onze website of maak een afspraak voor op ons montage adres.