Rugklachten voorkomen bij Rijinstructeurs!

Ze worden vaak over het hoofd gezien, maar rijinstructeurs behoren toch wel echt tot een van de top 20 meest belangrijke beroepen: zonder goede rijinstructeurs zouden er nog meer ongelukken op de wegen voorkomen! Als rijinstructeur breng je vele uren in de auto door. Dit kan erg belonend zijn, vooral als er een enthousiaste leerling achter het stuur zit. De fouten horen er nou eenmaal bij en het meemaken van het groeiproces maakt het ook allemaal wel waard.

Lang zitten is ongezond voor geest en lichaam

Echter, van alle beroepen op de wereld, behoren rijinstructeurs tot arbeiders die het langst zitten op een dag; erg ongezond eigenlijk! Als je de overige spieren niet gebruikt, wordt het vet en het suiker uit je bloed minder snel opgenomen, en daardoor heb je juist weer een hoger risico op hart- en vaatziekten en zelfs het ontwikkelen van diabetes. Om deze reden wordt het lang zitten wat veel huidige beroepen hebben, ook wel gezien als het nieuwe roken aangezien de levensverwachting kan worden verkleind. Op korte termijn kan lang zitten leiden tot klachten aan spieren, pezen en gewrichten.

Oplossingen

Om deze klachten en ziektes te vermijden, wordt het aangeraden om regelmatig pauzes te nemen waarbij de rijinstructeur uit de auto stapt en rek- en strek oefeningen uitvoert. Ook zijn lange looppauzes erg goed! Maar ook tijdens het rijden en zitten kunnen de omstandigheden worden verbeterd. Met een aangepaste autostoel van Scheel ondersteunt u het lichaam zo optimaal mogelijk omdat rug, nek en schouders worden ondersteund en pijn in de benen worden voorkomen. Een autostoel op maat is niet alleen belangrijk voor de veiligheid van de rijinstructeur maar ook voor de leerling!