Toffe accessoires voor in je sauna

Heb je een thuissauna? Dan kleed je die zo sfeervol mogelijk aan. Sommige accessoires zijn noodzakelijk, sommige gewoon leuk. Voor een sauna geldt dat een kachel onmisbaar is. Een leuk plantje in de relaxruimte is een extraatje. Toch kan het een niet zonder het ander. Waarom? Omdat het de accessoires zijn die het ‘m doen.

Op temperatuur

Met een saunakachel komt de sauna op temperatuur. Of eigenlijk: zonder saunakachel heb je geen warmte! Kies je voor een saunakachel van 380 volt, dan kun je ook nog eens een stijlvol exemplaar uitzoeken. Of een eenvoudig model, het is maar net wat jij het mooist vindt. De saunakachel 380 volt is een perfecte kachel voor de wat grotere sauna. Door externe besturing kun je ook nog eens van een afstandje de sauna voorverwarmen. Zo stap je direct in een gebruiksklare sauna!

Een druppeltje…

Superlekker en sfeer verhogend: geurdruppels. Door maar een paar druppeltjes, zelfs nog met water verdund op de saunakachel te gooien krijg je een perfecte saunageur. Of je nu houdt van eucalyptus, mint, sinaasappel, melisse of dennen, voor elke ‘mood’ kun je een flesje aanschaffen. Maar dat is nog niet alles: er zijn veel meer geuren om uit te kiezen. Zelfs passend bij het seizoen waarin we leven. Je zou ze allemaal uit willen proberen… Gelukkig kan dat gewoon!

Houten set

Geen sauna zonder hout. Terecht, want hout geeft precies de juiste sauna-uitstraling. Of je nu gaat voor een luxe zandloper of voor een houten emmer met lepel, het maakt je sauna compleet. De houten accessoires passen immers perfect bij de houten wanden en de houten bank. Precies zoals de traditionele Finse sauna. Wil je je welnesscentrum compleet maken? Ga dan ook voor de houten dompelton. Een koude douche kan natuurlijk ook, maar de dompelton zorgt net even voor meer saunabeleving.

Subtiel verlicht

Uiteraard heeft een sauna veel meer nodig voor een beetje sfeer. Wat dacht je van subtiele verlichting? Bij een felle lamp kun je je nu eenmaal niet optimaal ontspannen. Een saunalamp geeft net genoeg licht om te zien wat je doet. Verder hoef je er geen boek bij te lezen. Dat doe je na afloop in je luie stoel! Die overigens best naast die sauna past, voor het ultieme relaxgevoel.

Onmisbaar

Tot slot zijn er nog een paar accessoires die eigenlijk onmisbaar zijn. Neem bijvoorbeeld en hygrometer, die vertelt je precies wat de luchtvochtigheid is in de sauna. Of een thermometer, waardoor je exact weet hoe warm het in de sauna is. Je kunt deze twee ook in een combinatie kopen, waardoor je maar één ‘meter’ nodig hebt. Nu nog een set mooie badjassen en luxe badhanddoeken en je kunt de sauna in!