Voordelen van vegan gezichtsverzorging

Cosmetica worden als veganistisch beschouwd als zij aan twee criteria voldoen: het eerste criterium is dat de formulering geen grondstoffen van dierlijke oorsprong mag bevatten (bv. bijenwas, honing, lanoline…) en het tweede criterium is dat het eindproduct en de grondstoffen niet op dieren zijn getest. 

Aangezien veganisme een beweging is die alle vormen van uitbuiting en wreedheid jegens dieren, hetzij voor voedsel, kleding of voor enig ander doel, zoveel mogelijk wil uitsluiten. De veganistische levensstijl is gebaseerd op respect voor de rechten van dieren. 

4 Voordelen van vegan gezichtsverzorging 

1. Bio-compatibel met de huid 

De plantaardige werkstoffen die in natuurlijke cosmetica aanwezig zijn, worden beter door het huidweefsel geabsorbeerd. Dit is te merken aan een meer gehydrateerde, zachte, zijdezachte en stralende huid. De plantaardige werkstoffen zijn effectief gebleken. 

De ingrediënten van de vegan gezichtsverzorging zijn rijk aan essentiële vetzuren zoals boters en oliën en hebben een ontstekingsremmende werking, een verzachtende werking en een hoge concentratie aan natuurlijke antioxidanten die bijdragen tot het vertragen van vroegtijdige veroudering. 

2. Vrij van dierenmishandeling 

De meeste conventionele cosmetica worden op dieren getest en bevatten ook dierlijke ingrediënten zoals melk, honing, propolis, enz. 

Door te kiezen voor een vegan gezichtsverzorging draag u niet langer bij aan het gebruik en fokken van dieren die worden gebruikt in tests en praktijken die schadelijk zijn. Veganistische cosmetica beschermt dieren tegen hun uitbuiting en u draagt bij aan de zaak. 

3. Duurzaamheid 

Veganistische en natuurlijke cosmetica zijn ook beter voor het milieu, omdat ze bij de productie minder afval veroorzaken. Nu wij ons bewust worden van de schade die wij de aarde toebrengen, is het duidelijk dat de ongebreidelde productie van verpakkingen in naam van de ijdelheid geen correcte praktijk is. 

4. Natuurlijke ingrediënten 

Wat nog steeds veel twijfel oproept, is het verschil tussen een natuurlijke cosmetica en een veganistische cosmetica en voor wie eraan begint, is het zeer belangrijk het concept van elk van beide te kennen.  

Natuurlijke cosmetica: een cosmetisch product wordt als natuurlijk beschouwd wanneer het voor 95% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong bestaat. Tot de ingrediënten van natuurlijke oorsprong behoren groenten, mineralen en dieren.  

Veganistisch cosmetisch product: een cosmetisch product wordt als veganistisch beschouwd als het geen ingrediënten van dierlijke oorsprong bevat, maar wel synthetische ingrediënten zoals parabenen, sulfaten en andere. Het concept van de veganistische cosmetica houdt verband met de veganistische levensstijl, die een einde wil maken aan alle vormen van uitbuiting van dieren en dus alleen de ingrediënten van dierlijke oorsprong wil elimineren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *