Waarom je auto polijsten zo belangrijk is

Winstons

Voor liefhebbers van auto ‘detailing’ is polijsten een must in elk detaillering beleid. Voor de meeste autobezitters daarentegen wordt auto polijsten vaak versloft en overschaduwd door het alleen in de wax zetten, maar polijsten is veruit de voordeligste keuze voor het intact houden van de autolak. Zelfs al heeft de auto de hedendaagse beschermende keramische coating, dan nog is een perfect gepolijste lak van vitaal belang, ondanks een coating die enkele jaren meegaat.

auto polijsten

Hoewel de lakafwerking een fabrieksgarantie heeft, is het toch belangrijk om deze in goede staat te behouden door hem af en toe te polijsten. Niets is irritanter dan een wazig geworden afdichting van de verflaag, die geoxideerd is en vol met wervel strepen zit. Daarom is het voordeel van polijsten dat met een ultralicht poetsmiddel de geoxideerde verf, kleine krassen en gladde onvolkomenheden van de lak zullen verdwijnen.

Hoe gladder de lak, hoe glanzender het oppervlak.

De lak van je auto is niet glad. Het bezit een textuur en is de lak met agressieve schoonmaakmiddelen gewassen en daarna niet goed gedroogd, kunnen er zelf minuscule krassen op het oppervlak verschijnen. Waar wax een beschermlaag vormt, verwijder je met polijsten de oneffen van het oppervlak om een gladde lak te onthullen.

polijsten

De meeste mensen verwarren waxen met polijsten. Zelfs sommige fabrikanten noemen hun product een ‘polish’, terwijl het in werkelijkheid een wax is. Er zit een groot verschil tussen de twee producten. Het polijsten helpt in wezen om de zeer fijne oneffen en gehavende laag van de toplaag bescherming te verwijderen. Je moet je wel realiseren dat de schurende eigenschappen van dergelijke producten kunnen variëren.

Polijsten is een van belangrijke punten voor het exterieur.

Samengevat: Het doel van polijsten van je auto is om de oude wax, verfresten en oxidatie te verwijderen. Het helpt het oppervlak van de lak schoon en glad te maken. Bescherm de lak na het polijsten om de paar weken met een wax van Diamondbrite lakverzegeling om vuilaanhechting ten voorkomen. Winston’s Car Cleaning is gespecialiseerd in zowel, interieur als exterieur reiniging. Overweeg het vandaag nog en je zult genieten van de resultaten.