Wel of geen houten vloeren kiezen?

Kamer met houten vloer

Er zijn verschillende redenen waarom je wel, maar ook waarom je niet voor een houten vloer kunt kiezen. In dit artikel zullen de voor- en nadelen bespreken. Wellicht helpt dat bij het maken van deze belangrijke keuze. Een vloer is namelijk enorm bepalend voor de sfeer in je ruimte. Een weloverwogen beslissing is hierbij wel gewenst!

Het grote voordeel van houten vloeren is dat ze echt charme hebben. Hout is een natuurproduct waardoor iedere vloer zijn eigenheid heeft en dus uniek. Iedere plank kent zijn eigen tekeningen en je kunt er dus van op aan dat je een unieke vloer hebt liggen. Daarnaast wordt hout vaak mooier naarmate de jaren verstrijken. Normaal wordt een gebruiksvoorwerp minder mooi vanwege beschadiging, maar bij een houten vloer is dat juist omgekeerd. Dat het hout geleefd heeft helpt enorm bij aan de charme van de vloer. Een grote pluspunt dus!
Natuurlijk zijn er ook minpunten. Een minpunt is dat de vloeren over het algemeen wat duurder zijn dan andere vloeren. Als geld geen rol speelt en je gewoon een mooie vloer wilt hebben is dit minpunt wellicht minder belangrijk. Een nadeel van een natuurproduct is dat het kan reageren op de omgeving. Denk aan luchtvochtigheid, maar ook aan warmte en kou. Hout kan uitkrimpen en uitzetten obv van deze omgeving. Dit zou weer voor scheuren kunnen zorgen in je vloer. Een nadeel dus, maar bij de houten vloeren van Martijn de Wit Vloeren is dit niet het geval. Zij hebben een systeem en leg techniek ontwikkeld dat ervoor zorgt dat de vloeren helemaal niet meer scheuren. De vloeren krimpen en zetten uit, maar op een veilige manier. Deze zekerheid heb je. Mocht het toch misgaan, dan heb je maarliefst 10 jaar garantie om je de zekerheid echt te kunnen garanderen.